Startpagina Bedrijfsnieuws

Belchim wijst nieuwe topman aan

Belchim heeft Johan De Saegher (53) per 9 februari aangesteld als CEO.

Leestijd : 1 min

De aanstelling van De Saegher was volgens een persverklaring de uitdrukkelijke wens van Dirk Putteman, de onlangs overleden oprichter en topman van de onderneming. Ook de familie heeft volgens de verklaring het volste vertrouwen in De Saegher. De laatste 3 jaar was De Saegher voor Belchim als directeur verantwoordelijk voor het ontwikkelen van business buiten de EU.

Hij combineerde deze rol met zijn rol als CEO van Bi-PA, de biologische ontwikkelingsfirma gekoppeld aan Belchim. De Saegher heeft volgens Belchim reeds een ruime managementervaring opgebouwd bij Taminco, waar hij onder meer manager was van de gewasbeschermingsdivisie en verantwoordelijk was voor veevoeradditieven en de ontwikkeling van Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten. De Saegher is doctor in de chemische technologie.

Belchim werd in 1987 opgericht door Putteman. Het bedrijf groeide snel en bereikte in 2017 een omzet van circa 500 miljoen euro. Het bedrijf werkt onder meer nauw samen met enkele Japanse grondstoffenleveranciers, die ook een belang hebben in de onderneming.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken