Vooral kalkoen en wild op ons kerstmenu
Hoe vaak vieren Belgen kerst? En wat staat er op het menu? Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) vroeg het in de aanloop naar de feestdagen aan 1.000 Belgen.

Uit de iVOX-studie bij 1.000 Belgen in opdracht van VLAM tussen 28 november en 4 december 2025, blijkt dat Kerstmis voor de Belg een heel belangrijke feestdag blijft: 9 op de 10 respondenten zijn van plan om het te vieren. Wie viert, doet dat gemiddeld 2,5 keer, met kerstavond als populairste moment. Aan tafel kiest de Belg weinig voor vernieuwing: vleesgerechten blijven veruit het populairst, met kalkoen en wild als populaire keuzes.
De Belg kookt vooral zelf...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement




