Startpagina Paarden

Fokken op kleur en bont

Shetlandfokkerij Van De Hutte uit Kampenhout is ooit begonnen als een kinderdroom en nu uitgegroeid als een verstokte hobby.

Leestijd : 1 min

Gilbert Pira: “Het streven naar kwaliteit en het fokken op bont is onze ware betrachting. Met drie kleurhengsten en mooie kweekmerries lijkt ons dit aardig te lukken.” Het totaal aantal pony’s varieert rond de 25, oplopend na de veulen periode maar verminderd naar de winter periode. Gilbert: “Verschillende van onze pony’s hebben Engelse en Nederlandse bloedlijnen. ter voorkoming van inteelt in onze stal.” Als doordacht kokker werd er deelgenomen aan verschillende Europese wedstrijden en met de beste resultaten, zoals goud op het EK in Duitsland en brons op het EK in Denemarken. Het is een aangename ervaring onder de verschillende fokkers van diverse landen. “Als keurder van het stamboek doen we niet alle jaren mee aan onze nationale wedstrijd maar wel om de drie jaar. Gun alleman wat, is mijn leuze”, aldus Gilbert. “Het heeft ons wel vier kampioenen opgeleverd. Al bij al, voor wat onze fokkerij betreft, zijn we fier op onze producten en kwaliteit. Dit bewijst de vraag van zowel binnen als buitenland naar onze Shetlanders.”

B.L.

Lees ook in Paarden

Paardenpunt Vlaanderen op de bres voor paardenhouder

Paarden Deze keer hebben we het in onze reeks ‘Paard aan huis’ over de actualiteit. Tussen het alomtegenwoordige en ondertussen als een werkwoord beschouwd ‘verpaarden’ van Vlaanderen en de beleidsperiode 2024-2029 die eraan komt, zitten er ook doodgewone mensen met paarden. Dankzij PaardenPunt Vlaanderen wordt hun stem eveneens gehoord.
Meer artikelen bekijken