Startpagina Paarden

Een totaalbelevenis met paarden

Op 23, 24 en 25 februari werpt Flanders Horse Expo alweer zijn zoeklicht op de paardenwereld in zijn totaliteit. Genieten van sport kan reeds op 22 februari.

Leestijd : 2 min

Flanders Horse Expo is een niet meer weg te denken event op de paardenkalender. Ruiters, menners, fokkers en paardenliefhebbers komen uit de hele Benelux voor het uitgebreide programma dat zijn gelijke niet kent.

Eén van de hoogtepunten dit jaar is de aandacht voor de FEI – discipline Reining, die kan bogen op de Belg en wereldkampioen Bernard Fonck. Gedurende drie dagen kan de bezoeker de sport van dichtbij leren kennen en beleven, de wereldkampioen inbegrepen.

Sport als

kijk op de fokkerij

Dit jaar komt de PAVO Hengstencompetitie naar Gent. Ook de Ghent Masters of Showjumping CSI staan weer op de agenda, steeds in de hoofdpiste van hal 1. De nationale menwedstrijd is eveneens een blijver.

Het programma is bijzonder uitgebreid voor geroutineerde paardenliefhebbers maar ook voor de nieuwkomers, die graag kennis maken met het paard en alles wat erbij hoort.

De exposanten zijn er klaar voor en de demonstraties zijn talrijk en gevarieerd. Tal van stamboeken brengen er rasvoorstellingen, zoals het Belgisch Lusitano Stamboek, het Europese Arabo Friezen stamboek, het Belgisch Arabisch Paarden Stamboek, het Belgisch Merens Stamboek enz.

Vorming

Flanders Horse Expo staat ook voor boeiende seminaries. Je leert er alles over het rijden met een boomloos zadel en Centered Riding Belgium geeft er meerdere lezingen. Een seminarie is ook gewijd aan het gebit van het paard.

Wie de natuur wil intrekken met zijn paard kan niet om het seminarie ‘Wat meenemen op trektocht’ heen. PaardenPunt Vlaanderen brengt op zaterdag ook een infosessie ‘Help, ik wil een paard’. Een schitterend initiatief dat zeker zal worden gesmaakt door mensen die dit jaar hun paardendroom willen concretiseren.

Ontbreek dus niet op het appel en ga naar www.flanders-horse-expo.be voor alle info.

Flanders Horse Expo gaat door in Flanders Expo Gent van vrijdag 23 tot en met zondag 25 februari 2018.

PP

Foto’s: PHP

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken