Startpagina Vleesvee

Sector in verweer tegen kritiek op vlees

De campagne voor het laten staan van alcohol in februari (Tournée minérale) was nog niet afgelopen of de volgende campagne werd al gelanceerd. “Hoogtepunt” wordt de 40 dagen zonder vlees die begin deze maand startte. Maar ook in de aanloop ernaar toe werd al stevig geschoten op de vleessector. Tegenargumenten kwamen er echter ook.

Red het klimaat, eet geen biefstuk”, zo kopte de krant De Standaard vorige week woensdag in haar reeks over het tegengaan van de klimaatverandering. Dat ze daarvoor op haar voorpagina de afbeelding van een koe gebruikte die opvallend veel van een Holstein-koe weg had, was daarbij maar een pietluttig detail. Van veel grotere orde was de boodschap die werd meegegeven: vlees in het algemeen en biefstuk in het bijzonder eten is slecht voor het milieu....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken