Startpagina Paarden

Hengstenkeuring New Forest

Op de NF-hengstenkeuring van zondag 4 maart 2018 in Kuringen werden geen nieuwe hengsten weerhouden. Geen enkele kandidaat-dekhengst doorstond de selectieprocedure.

Leestijd : 1 min

“Dan moeten de oudere goedgekeurde hengsten maar het mooie weer maken”, besloot voorzitter Claude Roggen. Een van hen is de bruine Sulaatik's Mancinie die reserve-kampioen 2018 werd. Goedgekeurd in 2011 liep hij al vrij snel Z-dressuur en behaalde als zesjarige de Alta-beker in Ermelo (NL) wat weinige NF- goedgekeurde dekhengsten hem voordeden. Zijn loopbaan ging snel: prestatie sporthengst, Z2 dressuur, ZZ springen en B-eventing. Met een andere amazone behaalde hij identieke resultaten met als recent topmoment: kampioen ZZ springen KNHS Groningen.

B.L.

Lees ook in Paarden

Finale Longines FEI Jumping World Cup 2023/2024: ‘Koning’ Edward (BWP) overheerst iedereen!

Paarden De tweede opeenvolgende zege van King Edward en zijn Zweedse ruiter Henrik von Eckermann in de Longines FEI Wereldbeker Jumping, heeft zonder meer een Belgisch tintje. Je kan er immers altijd van uitgaan dat het paard presteert dankzij een heel getalenteerde ruiter. Enig welgeplaatst chauvinisme indachtig, denken wij echter meer in de richting van: wat zou de ruiter zijn zonder zo’n buitenaards getalenteerd BWP-paard?
Meer artikelen bekijken