Startpagina Paarden

Hengstenkeuring New Forest

Op de NF-hengstenkeuring van zondag 4 maart 2018 in Kuringen werden geen nieuwe hengsten weerhouden. Geen enkele kandidaat-dekhengst doorstond de selectieprocedure.

Leestijd : 1 min

“Dan moeten de oudere goedgekeurde hengsten maar het mooie weer maken”, besloot voorzitter Claude Roggen. Een van hen is de bruine Sulaatik's Mancinie die reserve-kampioen 2018 werd. Goedgekeurd in 2011 liep hij al vrij snel Z-dressuur en behaalde als zesjarige de Alta-beker in Ermelo (NL) wat weinige NF- goedgekeurde dekhengsten hem voordeden. Zijn loopbaan ging snel: prestatie sporthengst, Z2 dressuur, ZZ springen en B-eventing. Met een andere amazone behaalde hij identieke resultaten met als recent topmoment: kampioen ZZ springen KNHS Groningen.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken