Producenten parmaham ontkennen dierenmishandeling

Producenten parmaham ontkennen dierenmishandeling

Dierenrechtenorganisatie GAIA klaagt maandag de "schrijnende wantoestanden" aan in zes Italiaanse varkenskwekerijen die parmaham produceren. Beelden die anonieme onderzoekers maakten tonen zieke dieren, soms ernstig gewond, en een schrijnend gebrek aan hygiëne. De organisatie vraagt consumenten en supermarktketens om parmaham te boycotten.

Het Parmaham-consortium, dat de benaming parmaham beschermt en 145 producenten groepeert, reageert boos op de beschuldigingen. Volgens de organisatie wil GAIA hiermee niet de dieren beschermen, maar het merk aanvallen. "Sinds enkele jaren wordt er een beschadigings- en lastercampagne gevoerd tegen parmaham door verschillende dierenrechtenverenigingen die, periodiek en systematisch, schokkende beelden verspreiden en de consument uitnodigen om ons product niet meer te kopen."

Het consortium benadrukt dat geen enkele producent die het vertegenwoordigt ooit vervolgd werd voor dierenmishandeling en nodigt de makers van de beelden uit om de betrokken bedrijven bij de gerechtelijke autoriteiten aan te geven. De organisatie benadrukt verder dat de Europese normen inzake dierenwelzijn worden gerespecteerd, en dat dit alles wordt gecontroleerd door het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.

Belga

Meest recent

Meest recent