Startpagina Veeteelt

Ondanks vleesschandalen blijft de Belg verslingerd aan zijn biefstuk

Het thuisverbruik van vers vlees daalde het voorbije jaar lichtjes van 18,2 kg per hoofd naar 17,5 kg, maar vlees blijft een belangrijke plaats innemen in het voedingspatroon van de Belg.

Dat leidt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw (VLAM) af uit een onderzoek dat het liet uitvoeren door GfK Belgium en iVox.

De invloed van vleesschandalen in slachthuizen en in kwekerijen van runderen, kippen en varkens doen de Belg dus niet zo massaal afhaken, als men zou kunnen verwachten. Wel kiest de Belgische consument voor vlees van de beste kwaliteit en wisselt hij zijn portie vlees wat vaker af met gevogelte, vis en vegetarisch. “Doorslaggevend in de keuze voor vlees zijn de smaak, de eetgewoonten en de voedzaamheid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Agenda voor inning bijdragen 2025 Sanitair Fonds vastgelegd

Veeteelt De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (FOD VVVL) bereidt de inning van de verplichte bijdragen voor het Sanitair Fonds voor het jaar 2024 voor. Opvallend is dat de verplichte bijdragen voor 2025 voor de sector Schapen, geiten en hertachtigen worden behouden.
Meer artikelen bekijken