Startpagina Wetgeving

Nog enkele dagen voor verzamelaanvraag

Zaterdag 21 april 2018 is de uiterste datum om de verzamelaanvraag in te dienen via het e-loket. De uiterste indieningsdatum valt dit jaar op een zaterdag, wanneer de infolijn niet bemand is.

Leestijd : 2 min

De deadline voor het indienen van de verzamelaanvraag nadert. Op www.landbouwvlaanderen.be, via ‘verzamelaanvraag’, kunt u de status nakijken. Staat daar ‘ingediend’, dan hoeft u niets meer te doen. Is dat niet het geval, dan heeft u nog tot 21 april om de volledige steun te kunnen ontvangen.

Sancties

Elke werkdag vertraging kost u 1% van de steun. Bovendien riskeren aangifteplichtige landbouwers een verzuimersboete bij de Mestbank. Indienen na 16 mei betekent geen steun meer. Een initieel ingediende versie kan na 21 april wel nog worden gewijzigd tot donderdag 31 mei, zonder verlies van steun.

Landbouwers houden ook best met het volgende rekening: bedrijfsovernames moeten voor 13 april gemeld worden omwille van de tijd die nodig is voor de administratieve afhandeling. Betalingsrechten moeten in het bezit zijn van de aanvrager op 21 april. Bij een zuivere overdracht van betalingsrechten moet de overdracht uiterlijk op 21 april zijn ingediend.

Hulp

Het is steeds mogelijk om een volmacht te geven aan een derde persoon of een organisatie om de verzamelaanvraag in te vullen en in te dienen. Deze aanvraag tot volmacht verloopt via het e-loket. Het duurt minstens een dag vooraleer de volmacht actief is. Het departement raadt aan om voor 13 april deze aanvraag te doen.

Landbouwers kunnen ook bij hun buitendienst terecht voor hulp bij het indienen, maar niet op zaterdag en dus ook niet op zaterdag 21 april. De medewerkers van het departement kunnen de landbouwers via de telefoon op weg helpen. Landbouwers kunnen op afspraak de aanvraag ook op de computers van de buitendienst indienen.

Lees ook in Wetgeving

Meer artikelen bekijken