Startpagina Akkerbouw

Voorbereidingen Aardappeldemodag in volle gang

Woensdag 22 augustus 2018 is er weer Aardappeldemodag in Westmaas. Er zijn al ruim 90 aanmeldingen van bedrijven en dat is al 2 keer zoveel als in 2016 rond deze tijd. Aardappeldemodag leeft en er zijn veel bedrijven enthousiast om deel te nemen aan deze dag.

Leestijd : 1 min

Grimme, AVR, Dewulf en Ploeger hebben zich reeds aangemeld voor de rooidemonstraties. Naast deze publiekstrekker wordt er ook dit jaar het Holland Process Paviljoen opgebouwd: een complete aardappelverpakkingslijn. Dit keer staat deze verpakkingslijn op de hoofdlocatie.

De demoveldjes worden binnenkort aangelegd. “De animo hiervoor is zo groot, dat we hiervoor extra plekken hebben moeten creëren.” vertelt Marieke Ampt – de Jong als medeorganisator van de Aardappeldemodag. “Een demoveldje is een opmerkelijke manier om tijdens Aardappeldemodag je producten in de praktijk te laten zien aan de bezoeker. Er worden demoveldjes aangelegd op het gebied van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en rassen.”.

De Aardappeldemodag vindt dit jaar net als de andere jaren plaats in Westmaas op de proeflocatie van Wageningen University & Research. De dag wordt georganiseerd samen met de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). Toegang en parkeren is voor de bezoeker gratis.

Lees ook in Akkerbouw

Fruitboeren vrezen voorspelde nachtvorst

Akkerbouw De lagere temperaturen van de afgelopen dagen en de voorspelde nachtvorst kan tot grote schade leiden bij de fruitkwekers in Limburg. Zowel woensdag- als donderdagnacht (17 en 18 april) zullen de fruitkwekers alle middelen bovenhalen om te voorkomen dat de temperatuur in hun plantages onder het vriespunt zakt. “Al vanaf -1°C kan er schade optreden”, zo zegt Danny Bylemans van PC Fruit in Velm (Sint-Truiden).
Meer artikelen bekijken