Startpagina Actueel

Slagerij én slachthuis Vande Walle gelooft niet in massaproductie

Beenhouwerij Vande Walle combineert een slagerij met een klein slachthuis. Volgens eigenaar Ruben Vande Walle hebben steeds meer consumenten genoeg van eenvormig vlees en massaproductie. Hij kent de veehouders en de afnemers persoonlijk, en zelfs het beest dat onder zijn slagersmes terechtkomt. “Een dier zelf met respect verzorgen, slachten en uiteindelijk opeten. Dat is toch zoals het moet zijn.”

Het overgrote deel van het vlees dat in België verkocht wordt, komt uit grote slachterijen. De laatste tijd is in de media veel aandacht voor de industriële, onpersoonlijke en soms immorele wijze waarop deze slachterijen werken. Daarbij wijzen de slachterijen zelf naar de grootdistributie die hen met eurotekens in de ogen uitknijpt. Bij beenhouwerij Vande Walle - een unieke combinatie van slagerij en klein slachthuis - werkt men men met kleine aantallen dieren die van boeren komen die de eigenaar zelf kent. Het product gaat niet de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken