Startpagina Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.

De liefde voor asperges en aardbeien kreeg Dirk (60) mee van zijn vader, een boerenzoon die beide gewassen op kleine schaal teelde. Dirks grootouders hadden een klein melkveebedrijf. “Mijn vader werkte als chauffeur in het Openbaar Psychiatrisch Centrum (OPZ) in Geel. Hij teelde in bijberoep asperges op 20 à 30 a, en ook augurken en aardbeien om thuis te verkopen. In de winter verbouwde hij onder meer kolen en spruiten. Daar lag de kiem voor ons bedrijf.”

Van onderwijs over politiek naar landbouw...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

Hortivec opent de deuren naar innovatieve tuinbouw

Groenten In Sint-Katelijne-Waver opende Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) op 2 oktober officieel de deuren van het gloednieuwe demonstratie-, ontmoetings- en ervaringscentrum Hortivec. Dat moet ervoor zorgen dat de nieuwste innovatieve technieken hun weg vinden naar de tuinbouwbedrijven.
Meer artikelen bekijken