Startpagina Vorige reizen

Canada

Landbouwleven stelt u een reis voor naar Canada met een bezoek aan de Niagara watervallen, het St Jean meer, en de regio’s van de Duizend Eilanden en Mauricie.

Het bijwonen van een rodeo die aanzien wordt als de fraaiste in Québec, waar de beroemdste professionele cowboys op de afspraak zijn, een uitzonderlijke belevenis.

Van 09 tot 18 september 2018 De inschrijvingen zijn geopend, aantal deelnemers beperkt tot 34 Uiterste inschrijvingsdatum: 09 juli 2018

Leestijd : 6 min

09 september : Brussel – Toronto via Montréal

Afspraak om 08u00 in de luchthaven van Zaventem aan de incheckbalie voor de vlucht van Air Canada 833 Vertrek om 10u45 en aankomst om 15u22 in Toronto na een aansluitende vlucht vanuit Montréal. Verwelkoming in de luchthaven door onze gids. We volgen de oever van het Ontariomeer, één van de 5 meren van Noord-Amerika om naar de Niagara watervallen te rijden, een wereldnatuurwonder. De watervallen, gelegen tussen het Eriemeer en het Ontariomeer aan de grens met de Verenigde Staten, zijn maar 51 meter hoog, wat niet zo uitzonderlijk is. Het is de omvang en de kracht van het zwelgende water die iedere bezoeker aantrekt en fascineert. We maken een wandeling langs de watervallen. Naar het hotel en avondmaal. De watervallen zijn ’s avonds verlicht. U kan er te voet naartoe vanuit het hotel dat zich op minder dan 5 minuten bevindt.

2

10 september : Niagarawatervallen – Duizend Eilanden Na het ontbijt plannen we een boottocht om de watervallen van zo dichtbij mogelijk te ontdekken.

3

Middagmaal in een restaurant met een panoramisch uitzicht over de watervallen. Vertrek naar Toronto, de grootste stad van Canada. Tijdens een oriëntatierondrit krijgt u er onder andere de Sint Michielskathedraal, de “City Hall” en het financieel centrum te zien.

4

Nadien begeven we ons naar de prachtige streek van de Duizend Eilanden. Avondmaal en overnachting in Gananoque. 11 september : Duizend Eilanden - Ottawa Na het ontbijt schepen we in voor een boottocht door de “1000 eilanden”. In de realiteit betreft het 1850 eilandjes verspreid over de Sint Laurent stroom in een gebied dat zich uitstrekt over Canada en de Verenigde Staten.

5

Nadien bezoeken we de boerderij Henrard genoemd naar de oprichter Philippe Henrard die in 1982 emigreerde en er een boerderij van 235 ha aankocht. Dit bleek de basis van een professioneel succes want na verloop van tijd beschikt de huidige onderneming over 1800 ha. Er wordt voornamelijk maïs, soja en aardappelen verbouwd.

6

Picknick ter plaatse ’s Namiddags rijden we naar Ottawa, hoofdstad van Canada. Tijdens een verkenningsrondrit ontdekt u de mooiste plekken in de stad : de heuvel van het parlement met de zetel van de regering, de officiële woning van de eerste minister, het kasteel Laurier evenals het kanaal Rideau dat sierlijk door het centrum van de stad loopt met recreatie aan de waterkant. Avondmaal en overnachting. 12 september : Ottawa - Montréal Na het ontbijt rijden we richting Montréal en onderweg bezoeken we een familiaal melkveebedrijf. Middagmaal. Bij aankomst in Montréal bezoeken we de bekende kleurrijke markt Jean-Talon waar landbouwers en velerlei ambachtslieden rechtstreeks hun producten verkopen en de markt met 2.5 miljoen bezoekers per jaar een ware internationale uitstraling kent.

8

Avondmaal met kreeft en zalm op het menu. 13 september : Montréal – Streek van Mauricie Na het ontbijt, bezoek aan Montréal, een stad van contrasten tussen het oude centrum, de moderne wijken en een ondergrondse stad. Na het middagmaal met specialiteiten uit de keuken van Montréal rijden we naar Saint-Tite waar het belangrijkste Western-festival van noord oost-Amerika plaats vindt. Vrij bezoek aan het festival met winkeltjes, dans en country muziek en animaties in een typische Far West sfeer. Vrij avondmaal ter plaatse. Nadien kan u een echte professionele rodeo bijwonen waar de beste cowboys uit Canada en de Verenigde Staten op de afspraak zullen zijn. Alle disciplines staan op het programma zoals: het bestijgen van stieren en paarden met of zonder zadel, een reddingskoers, een ruiterswissel, de Pony Express, een kalf met lasso vangen, een stierkalf bedwingen, de tonnenkoers, enz … Spanning en sensatie verzekerd !

9

14 september : Streek van Mauricie – Alma Na het ontbijt rijden we via de vallei van de rivier St Maurice naar het meer St-Jean.

10 (2)
11

We bezoeken een melkveeboerderij die deel uitmaakt van de vereniging Ayrshire die het fokken van het puur veeras Ayrshire in Canada aanmoedigt en ontwikkelt. Deze ultra moderne boerderij met een geautomatiseerde veevoeding beschikt over 325 dieren. Na het middagmaal bezoeken we de zoo van Saint-Félicien. Aan boord van een aangepast voertuig kan u in alle veiligheid de Canadese fauna in z’n natuurlijke omgeving bewonderen waaronder wolven, bizons, zwarte beren, elanden, enz… Naar Alma voor het avondmaal en overnachting. 15 september : Alma Na het ontbijt bezoeken we een kaasmakerij met aansluitend een proeverij. Een bezoek aan het spookdorp Val Jalbert. Wees voorbereid op een terugkeer naar de vorige eeuw, tussen 1901 en 1927, de tijd van de eerste papierpulpmolens in Québec.
Ter plaatste wordt u een typische middagmaal van de streek van het meer St Jean aangeboden. Nadien krijgt u de kans om de waterval van Ouiatchouane van dichtbij te benaderen met de kabelbaan en te genieten van het mooie landschap. Terugkeer naar Alma en wandeling aan de oevers van het meer. Avondmaal in een lamsfokkerij waar de lokale producten eer wordt aangedaan.

12

16 september : Alma – Québec-stad Na het ontbijt gaan we richting Québec stad via het park “des Laurentides”. Bij aankomst in Québec gebruiken we het middagmaal in een gereconstrueerd Huronen-dorp van de autochtone Amerikanen. Nadien kan u dit traditionele dorp bezoeken om er kennis te maken met de geschiedenis, de cultuur en de levenswijze van de Huronen in de 17de eeuw. Bezoek aan Québec in de late namiddag: de versterkingen, het koningsplein, de citadel. Avondmaal in de oude stad en overnachting.

13

17 september : Québec-stad – luchthaven van Montréal Na het ontbijt bezoeken we de waterval van Montmorency die 30 meter hoger is dan de Niagarawatervallen. We maken er een mooie wandeling in dit adembenemend kader.

14

We zetten onze weg verder naar het eiland Orléans, een eiland in de rivier Saint-Laurent met pittoreske landschappen. We voorzien een oponthoud bij een ciderproducent, een echtpaar afkomstig uit het Luikse, Philippe en Claire Steinbach. U kan er cider proeven op het mooie terras en tegelijkertijd genieten van het panoramisch uitzicht op de rivier Saint-Laurent en de omliggende bergen.

15

Naar de luchthaven met een afscheidsmaaltijd in een suikerhut met dans en muziek. Vertrek vlucht Air Canada om 19u20 met bestemming Brussel. Aankomst de volgende ochtend om 08u10. PRIJS – NUTTIGE INFORMATIE - ALGEMENE VOORWAARDEN Prijs p.p. in dubbel kamer : 2.099 € (op basis van 30 deelnemers). De prijs is berekend op basis van een wisselkoers van 1 CAD = 0,62 € (op datum 16 maart 2018) In de prijs inbegrepen : - De vluchten Brussel – Toronto via Montréal en Montréal – Bruxelles met Air Canada. - Vervoer met luxe autocar, transfers, bezoeken en excursies zoals in het programma vermeld. - Alle overnachtingen in 3-sterren hotels. - De plaatselijke gids. - Onze tweetalige begeleider met een goede kennis van de agrarische sector. - Maaltijden vanaf avondmaal Dag 1 tot middagmaal Dag 10 met uitzondering avondmaal Dag 5. - De huidige gangbare taksen en BTW Niet in de prijs inbegrepen : - Toeslag éépersoonskamer : 435 €. - Luchthaventaksen, heden 325 €. - Alle prestaties niet in het programma opgenomen. - Verzekeringen : zie verder nuttige informatie. - Fooien : gebruikelijk 3 tot 5 CAD p.p. per dag voor de lokale gids en 3 tot 4 CAD p.p. per dag voor de chauffeur. - Verplichte ETA formulier 7 CAD (ca 5 €). Zie verder Nuttige Informatie. - Dranken en persoonlijke uitgaven. Nuttige informatie : - Formaliteiten: Internationaal paspoort (bordeaux boekje) geldig tot minimum 1 maand na terugreis. Electonic Travel Autorisation (ETA) formulier online aanvragen via de officiële website van de Canadese overheid. Bijkomende informatie hieromtrent zal op de bestelbon vermeld zijn. - Annulatieverzekering : 5,8 % van het totaal bedrag (niet terugbetaalbaar). - Annulatie- en bijstandsverzekering : 7 % van het totaal bedrag (niet terugbetaalbaar). Inschrijvingsvoorwaarden : - De inschrijving zal effectief zijn na betaling van een voorschot van 600 € per persoon. - Het saldo moet ten laatste op 09 juli 2018 betaald worden. Annulatie kosten : - Tot 31 mei 2018 : 300 €per persoon - Van 01 juni tot 30 juni : 50 % - Vanaf 01 juli : 100 % - geen terugbetaling - Inschrijven : Via inschrijvingsformulier terug te sturen naar : Global Agritourism c/o Traviter Bvba, 300 Georges Henrilaan, 1200 Brussel Contact : per e-mail : globalagritourism@gmail.com (of traviter@skynet.be) Telefonisch : 02/733.42.73. van maandag tot vrijdag tussen 11u00 en 13u00 / 14u00 en 16u00 Door onverwachte omstandigheden, kan het programma zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden.

 

Lees ook in Vorige reizen

BULGARIJE

Vorige reizen Een land dat sinds 2007 lid is van de Europese Unie, et prachtige landschappen en een rijk cultureel verleden met Griekse, Ottomaanse, Perzische en Slavische invloeden. Landbouw en veeteelt zijn essentieel. Een reis voor de lezers en de vrienden van Landbouwleven. Van 15 tot 23 mei 2019
Meer artikelen bekijken