Startpagina Paarden

‘Stal Den Bunder’ uit Sleidinge

Maarten Camerlinck (27) en Stephanie Comeyne (22) zijn enkele jaren geleden gestart met het fokken van trekpaarden om er mee naar de prijskampen te trekken. Beide zijn gepassioneerd door hun hobby en steken er al hun vrije tijd in.

Leestijd : 2 min

Ze hebben drie merries die onder het zadel gaan en in de marathonkoets kunnen lopen. Als stalnaam hebben zij gekozen voor ‘Den Bunder.’

“De trekpaardenmicrobe heb ik opgelopen als ik op vakantie ging bij mijn nonkel Georges Van Laere in Bassevelde”, vertelt Maarten die in 2014 als beste trotteur van het jaar werd uitgeroepen. “Mijn nonkel had toen drie trekpaarden, waarmee we samen aan keuringen deelnamen. Omdat keuringen ons het meeste aanspraken, zijn we bij Dominique Van Riet en Eddy Van Langenhove verzeild geraakt. Zij hebben ons de knepen van het vak geleerd”, aldus Maarten.

Amélie

van den Bunder

Bij Eddy kochten zij hun eerste merrie, namelijk Angela van 't Ravensgat. Met Dominique is Maarten dan meegegaan naar jaarmarkten om alles onder de knie te krijgen. Maarten: “Zij was mijn allerbeste leermeester.” Op ‘Stal Den Bunder’ staan momenteel 7 paarden: Sien (16 jaar-zwart); Laura van ’t Clerckshof (11 jaar-vos); Angela van ’t Ravensgat (9 jaar-bruinschimmel); Amelie van den Bunder (3 jaar-bruinschimmel); Oda van ’t Laurijnenhof (3 jaar-bruin) en 2 veulens : Delfien van den Bunder (bruinschimmel) en Josefien van ’t Clerckshof (vos). Maarten: “Onze beste resultaten behaalden we tot dusver met ons eigen gefokte merrie Amelie van den Bunder (Matteo van 't Rietenhof x Angela van 't Ravensgat): onder andere kampioene jaarlingen Landegem, kampioene jaarlingen Sint-Lievens-Houtem, kampioene merries 1 en 2 jaar Ename, eerste merries 2 jaar Evergem, eerste jaarlingen Vlaams kampioenschap Aalst, enzovoort.

Met de moeder Angela van 't Ravensgat scoren zij goed, zoals op de internationale prijskamp te Ijzendijke: eerste bij de merries van 8, 9 en10 jaar. Tof dat jonge liefhebbers, zoals Maarten en Stephanie, starten met een nieuwe fokkerij voor trekpaarden.

BL

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken