Startpagina Paarden

‘Stal van de Doore Plas’ uit Vosselare

Steven Vlaemynck (37) en zijn echtgenote Joke Deboosere (36) wonen samen met hun 2 dochters Marre (9) en Arwen (7) in Vosselare op de hoeve ‘van de Doore Plas’. De laatste drie jaar is Steven officieel jurylid en zit hij in het provinciale en Vlaamse bestuur. “

Leestijd : 2 min

Ik heb de microbe van jongs af aan van mijn nonkel Etienne Van Nevel meegekregen en we zijn altijd samen naar keuringen geweest en in stoeten gereden. Zo heb ik meer en meer interesse gekregen in keuringen en ik heb de stiel en de kneepjes van het vak geleerd bij Charles Verkest uit Vosselare”, vertelt Steven. Zijn eerste paard Nina van ‘t Kouterhof kocht hij bij zijn nonkel. Ondertussen is Nina verhuist naar Frankrijk. Steven: “Samen met mijn vrouw Joke willen we ‘Stal van de Doore Plas’ uitbouwen.”

Sara van de Bouwhoeve

“Later heb ik een nieuw trekpaard gekocht bij Alain Moreels, nl. Sara van de Bouwhoeve (Isidore van de Hagelberg uit Lien van Tersaet) waaraan ik al veel plezier heb beleefd”, aldus Steven. “Ze is nu 15 jaar en is nog altijd bij mij op stal.” Ze heeft ondertussen al 9 veulens na elkaar gehad. Volgend jaar is ze drachtig van Uniek van de Zaaidijk.

Vier paarden

Momenteel staan er vier paarden op Stal van de Doore Plas, allen producten van Sara van de Bouwhoeve. Lien, 6 jaar blauwschimmel (Iwan van Aardenhof) verwacht een veulen van Leander van de Boterhoeve; Selah 2 jaar blauwschimmel (Mathador van de Bouwhoeve); Sofia, 1 jaar bruinschimmel (Mathador van de Bouwhoeve).

Uit Sara ontsproten reeds twee goede gekeurde hengsten: Vino van de Paardenhoeve (Iwan van Aardenhof) en Lars van de Doore Plas (Mathador van de Bouwhoeve). Lars staat nu ter dekking bij hengstenhouderij van de Capreton in Nederland. En er staat nog een hengst bij familie Imschoot: Matisse van de Doore Plas (Mathador van de Bouwhoeve). De oudste dochter Mira van de Bouwhoeve (Robby van ’t Zwaluwnest) staat bij Herman De Greeff in Eelewijt. Ze won onlangs nog op de prijskamp Vilvoorde.

Er is ook nog een zoon: Isidore van de Doore Plas (Junior van ’t Hof ter Vaalt), pas verhuisd naar Moldavië. “We hopen samen nog veel plezier te beleven met het mooie en trotse Belgisch trekpaard want het is een super leuke hobby en het is fantastisch mooi om de trekpaarden op de weide te zien lopen”, besluit Steven.

B.L

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken