Startpagina Voor ons gezin

Mechelse koekoek met verse kruidenboter en gepofte aardappel

Hoofdgerecht voor vier personen. Deze klassieker maak je klaar op 80 minuten. De verse kruidenboter smaakt heerlijk bij de gepofte aardappel.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

1 Mechelse koekoek

30 g verse koriander

30 g verse basilicumblaadjes

30 g verse platte peterselie

50 g geraspte Parmezaan

2 el olijfolie

peper en zout

4 grote bloemige aardappelen

olie

Salade:

100 g rucola

50 g kervel

50 g dille

50 g bladpeterselie

3 el olie

2 el azijn

Kruidenboter:

250 g hoeveboter

2 el gehakte peterselie

2 el gehakte bieslook

2 el gehakte dille

½ kl grof zeezout

1 teentje geperste knoflook

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak eerst de kruidenboter:

Doe de boter, knoflook, zout en kruiden in een blender en mix fijn. Verdeel de boter op wat plasticfolie en rol op, laat terug opstijven in de koelkast.

Kruidenmengeling:

Doe de koriander, basilicum en peterselie in de blender. Voeg Parmezaan toe, kruid met peper en zout en maak fijn.

Maak het vel van de kippenborst en billen voorzichtig los. Wrijf de kruidenmengeling tussen vel en vlees. Leg het vel weer netjes op z’n plaats, steek vast met een prikker of bind vast met keukentouw. Strijk de kip in met olijfolie, plaats ze in een ovenschotel en zet ze in de voorverwarmde oven.

Prik de aardappelen in met een vork of mes. Wrijf ze in met olie en leg ze op een andere ovenschotel of bakplaat bekleed met bakpapier. Gaar beiden ongeveer 1 uur.

Salade:

Maak een slaatje met de rucola, kervel, dille en bladpeterselie. Maak een vinaigrette met 3 el olijfolie en 2 el azijn. Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.

Snijd de kip in stukken, serveer met het slaatjes. Schik de aardappelen in de schil samen met de kruidenboter.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Lekker van bij ons verticaal

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken