Startpagina Paarden

Hengstenkeuring Fjordenstamboek

Onder een stralende lentezon verschenen in Woumen de Fjordenhengsten voor de juryleden Christiaan Colaers, Marcel Descamps, Serge Rouard en veearts Stephan Kelchtermans. Na de voorstelling, de gehoorzaamheidstesten en de proeven in de buitenpiste formuleerden de juryleden hun gezamenlijke beoordeling.

Leestijd : 1 min

Dekvergunning

Tallak Ask, kreeg licentie voor één jaar. Een hengst met goed modern type, voldoende ontwikkeling en goede bewegingen. Op de gehoorzaamheidstest behaalde bij 85 % en op de werkproef 83 %. Tallak behaalde het predicaat Modelhengst. De eigenaar is Francis Thilmany uit Pepinster. De medaille van FHI (Fjord Horse International) werd door Michèle Delaurier en Maureen van Bon overhandigd aan Tallak Ask.

Niko kreeg licentie voor drie jaar. Het is een hengst van het rustieke type, korte hals. Zijn bewegingen zijn energiek. Op de gehoorzaamheidstest behaalde hij 83 % en op de menproef 90 %. Niko behaalde eveneens het predicaat Modelhengst met als eigenaar Bart van den Berg uit Wanneperveen (Nl).

De vrijgestelde hengst Brijol (eig. Louis De Vry uit Oostmalle) kreeg voor zijn Noors kampioenschap in 2015 uit handen van zijn fokker Pommeren H.J uit Batenburg (Nl) een medaille van het Nederlandse Fjordenpaardenstamboek.

Foto’s van de vrijgestelde hengsten Benten, Brijol, Dingo, Haukaren en Narvestad Daysar staan op de website van Landbouwleven, www.landbouwleven.be en vervolgens in het menu klikken op paarden.

B.L.

Lees ook in Paarden

Trekpaardenkeuring op 1 april te Evergem

Paarden Op Paasmaandag 1 april ging traditiegetrouw een trekpaardenkeuring door te Evergem, ingericht door het jaarmarktcomité Evergem, geflankeerd door de families De Brabander en Van Hoorebeke.
Meer artikelen bekijken