Startpagina Maïs

Inschatting afrijping maïs: een eerste stand van zaken

Nadat we in 2017 al een droog voorjaar gekend hadden dachten de optimisten onder ons dat we het ergste op dat vlak nu wel gezien hadden. De ongeziene droogte van 2018 deed er helaas nog een serieuze schep bij. Heel wat percelen hebben erg geleden onder de droogte en de rendementen zullen zeker lager liggen.

In het slechtste geval ontwikkelden er zich geen kolven en halen de planten nauwelijks 1 tot 1,5 meter hoogte. Vaak is dan de opbrengst de oogstkosten helaas niet waard. In iets betere gevallen ontwikkelde er zich een kleine kolf maar kregen de planten het zo zwaar te verduren dat ze veel te vroeg verdroogden. In deze gevallen oogst je best zo snel mogelijk om nog zo veel mogelijk van de reeds lage kwaliteit te redden.

Gelukkig zien we ook nog maïs die het ondanks de extreem droge omstandigheden nog relatief goed gedaan heeft. Bij beregende percelen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Maïs

Moeilijke onkruiden in maïs bestrijden

Maïs In de maïsteelt worden we steeds vaker geconfronteerd met enkele onkruiden de alsmaar moeilijker te bestrijden zijn. De inzet van specifieke producten of middelencombinaties is dan nodig.
Meer artikelen bekijken