AVR presenteert nieuwe wagenrooier die zowel in-lijn als in verstek kan werken

AVR presenteert nieuwe wagenrooier die zowel in-lijn als in verstek kan werken

Qua reinigingsmodules is er de keuze uit drie types: egelband, egelband/crossrollen of egelband/Varioweb. Vooral de Varioweb-toepassing, goed bekend in de Puma 3 zelfrijder, is zeer opmerkelijk.

De machine is volledig hydraulisch aangedreven. Een aantal doordachte technieken laten het rooien nog soepeler verlopen. Onder de Lynx staan brede banden, wat een lage bodemdruk garandeert en waardoor de machine licht te trekken is.

De Lynx is gericht op de pootgoedmarkt op zware grond, industrie, maar is ook makkelijk inzetbaar voor de combinatie industrie – zetmeel – chair ferme, als een kwalitatieve oogst primeert.

Drie verschillende reinigingsmodules

De Lynx is modulair opgebouwd, wat wil zeggen dat op één frame kan gekozen worden uit drie soorten reinigingsmodules: egelband, egelband/Varioweb, egelband/crossrollen. Hierdoor is de machine zeer goed te configureren naar uw teelt- en rooiomstandigheden. Voor zware grond zijn axiaalrollen (in Varioweb) beschikbaar, met als voordeel dat de axiaalrollen uit de productstroom kunnen genomen worden voor kwetsbare aardappels of goed zeefbare grond. Als bij de gebruiker nooit axiaalrollen nodig zijn, kan de reiningsmodule vervangen worden door een berubberd spijlenbandje.

Automatische schudders

De nieuwe, automatische excenterschudders verhogen de kwaliteit van de oogst. De machine bepaalt namelijk zelf wanneer er meer of minder zeving nodig is door de matten harder of minder hard te laten trillen, afhankelijk van de hoeveelheid grondopname.

Touchscreen persoonlijk instelbaar

De instellingen kan de chauffeur op voorhand aan de hand van macro’s bepalen en vastleggen. Met één druk op de knop stelt hij de machine in, op vooraf gekozen criteria.

Vlot in gebruik dankzij hydraulische aandrijving

Vanuit de trekker worden de meeste onderdelen hydraulisch aangestuurd zoals: stuurwielen/niveau machine, rooibek op/neer, hydraulische diepte rooibek (optie), (automatische) disselsturing, Varioweb uit/in, helling egelband, cilinders elevator, toevoerband en elevator leegdraaien, helling axiaalrollen (optie).

Voordelig in verstek rooien

Als de omstandigheden erom vragen, kan de dissel eenvoudig hydraulisch verzet worden, waardoor een verstekrooier ontstaat. De trekker kan met brede banden uitgerust worden om de bodem te sparen.

Dankzij de automatische disselsturing (standaard) wordt de sturing volledig overgenomen. De machine is zo op een perfect ergonomische manier te controleren en te besturen.

Overzichtelijk rooiproces

Brede opname, grote loofintrekrollen en kunststof diabolo’s zijn kenmerkend voor de AVR rooibek. De centrale diepte-instelling kan met een eenvoudige spindel aangepast worden (als optie hydraulische diepte-instelling via display). De pendelend opgehangen rooibek en de automatische rijenvolging geven een perfecte ruggenvolging, met name bij het rooien in verstek.

Het unieke asymmetrische frame zorgt voor een perfect zicht op de rooier vanaf de trekker. U kan het gehele rooitraject volgen, van opname tot neerleggen in de wagen. Daarbij zijn alle hydraulische en elektrische componenten weggewerkt aan de zijkant van de machine. De open bouw van de bek zorgt voor een vlotte passage van de oogst. Naast praktisch gemak tijdens onderhoud en reparaties bevordert dit ook het design van de machine.

Meest recent

Meest recent