Startpagina Akkerbouw

VLAM start met allesoverbio.be

Sinds 1 september staat www.allesoverbio.be online. Met deze website brengt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) informatie over bio naar de consument. BioForum houdt vast aan www.biomijnnatuur.be.

Leestijd : 2 min

Op allesoverbio.be vind je informatie over biologische landbouw gericht op consumenten, verhalen over producenten en recepten met bioproducten. Diezelfde ingrediënten vind je ook terug op biomijnnatuur.be . Waarom was het nodig om een nieuwe site te lanceren vanuit VLAM? “ allesoverbio.be onderscheidt zich door neutrale informatie over bio hapklaar te verpakken naar een ruime doelgroep van mogelijke bioliefhebbers”, maakt Liliane Driessen, woordvoerder van VLAM, zich sterk.

Vorig jaar schrapte minister van Landbouw Joke Schauvliege een deel van de subsidies van BioForum Vlaanderen. De organisatie ontvangt dit jaar € 360.000 in plaats van € 650.000, omdat de minister dubbele financiering wil vermijden. “VLAM is in het nieuwe strategische plan voor bio de partnerorganisatie voor consumentencommunicatie. De rol die de organisatie ook voor gangbare landbouw- tuinbouw- en zeevisserijproducten op zich neemt”, verklaart Driessen.

BioForum is betrokken bij die beslissing, maakt ze verder duidelijk: “De sectorgroep Bio met vertegenwoordigers van BioForum, Boerenbond, het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties, Departement Landbouw … heeft samen met VLAM gekozen om een contentplatform uit te werken met onder andere een website.”

Ze benadrukt dat BioForum hierdoor niet buiten spel staat: “De redactieraad die de keuze van de artikels en de inhoud bewaakt is op haar beurt ook samengesteld uit vertegenwoordigers van de hele Vlaamse biosector, waaronder BioForum, Boerenbond… maar ook onderzoekers en beleidsmedewerkers van het departement Landbouw.”

Dat de inhoud van de site wel erg lijkt op die van biomijnnatuur.be kadert Driessen als volgt: “Je kan stellen dat zoals hierboven vermeld VLAM en BioForum - samen met andere partnerorganisaties- op regelmatige basis samenwerken. In de diverse bronvermelding of doorklikmogelijkheden zal je af en toe een verwijzing hebben naar biomijnnatuur.be of andere sites.”

Persverantwoordelijke van BioForum Sabrina Proserpio laat alvast weten dat biomijnnatuur.be blijft bestaan. “Tot nu toe was de opdracht van VLAM vooral de promotie van bio, terwijl BioForum het publiek informeerde over bio. Een groot deel van de biosector reageert afwachtend op de VLAM-website en vraagt dat BioForum de consument verder blijft informeren via biomijnnatuur.be ”, motiveert ze.

DC

Lees ook in Akkerbouw

Biowanze schept duidelijkheid over herkomst van tarwe

Granen Biowanze wilt duidelijkheid scheppen over foutieve informatie die circuleert over de herkomst van tarwe die ze in hun vestiging in Wanze gebruiken. Hierom informeerden ze landbouworganisaties en pers met een informatiedocument midden april.
Meer artikelen bekijken