Startpagina Akkerbouw

Landbouwers bevraagd over randvoorwaarde erosiebestrijding

Op het e-loket kunnen landbouwers tot 1 december 2018 deelnemen aan een bevraging over de uitvoering van de randvoorwaarde erosiebestrijding. Het Departement Landbouw en Visserij wil nagaan of de maatregelpakketten voldoende flexibiliteit bieden en of ze het beoogde erosiebestrijdend effect opleveren.

Leestijd : 1 min

Voor de uitvoering van de randvoorwaarde erosiebestrijding kunnen landbouwers kiezen uit verschillende maatregelen die ingedeeld zijn in een aantal pakketten. Op deze manier kunnen de landbouwers hun expertise inzetten en maximaal inspelen op de specifieke omstandigheden van hun land- en tuinbouwbedrijf.

De inbreng van hun ervaring en expertise is erg waardevol om de randvoorwaarde erosiebestrijding op een kwaliteitsvolle manier te kunnen evalueren. Daarom vraagt het Departement Landbouw en Visserij aan alle landbouwers met (zeer) hoog erosiegevoelige percelen om deze bevraging zeker in te vullen. Het departement zal de individuele resultaten vertrouwelijk behandelen en enkel gebruiken in het kader van dit onderzoek.

Een aantal gegevens van de zeer (hoog) erosiegevoelige percelen werden reeds op voorhand ingevuld, wat het voor de landbouwer vergemakkelijkt. Er wordt landbouwer wordt gevraagd de erosiebestrijdende maatregelen te vermelden voor 10 percelen. Het invullen van de bevraging duurt slechts enkele minuten.

De bevraging is beschikbaar op het e-loket tot 1 december 2018.

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken