Startpagina Varkens

Belgische varkensprijzen zien effecten AVP

Zowel de biggenprijzen als de vleesvarkensprijzen laten voor deze week een scherpe daling zien. Dat terwijl de prijzen in Duitsland veel minder daalden. Oorzaak is de Afrikaanse Varkenspest.

Leestijd : 1 min

De Vlaamse biggenprijs noteerde voor week 38 op een prijs van 15 euro. Dat is 3,5 euro minder dan een week eerder. Nog niet eerder dit jaar stond de Vlaamse biggenprijs zo laag.

Ook de vleesvarkensprijs heeft duidelijk te lijden onder de Afrikaanse varkenspest. De Danis-notering zakte van 0,97 euro vorige week naar 0,86 euro deze week, een daling met maar liefst 11 cent. Enkel in de tweede helft van januari van dit jaar was de prijs nog zo laag.

Bij de Belgian Pork Group ging er eveneens 10 cent af van de prijs, van 1,01 € vorige week naar 91 cent deze week. Ook voor Belgian Pork Group waren dergelijke prijzen van afgelopen januari geleden toen de notering twee weken 90 cent bedroeg.

Ook de Duitse Vereinigungspreis voor vleesvarkens liet een prijsdaling zien, maar ‘slechts’ met 4 cent (van 1,44 € naar 1,40 €). De Belgische prijzen zakken dus merkelijk harder dan die in het buitenland.

Lees ook in Varkens

Vier jaar Klimrek-project met klimaatscans bij melkvee, akkerbouw en varkens

Melkvee Binnen het Klimrek-project werd eerst een klimaatscan ontwikkeld voor de melkveehouderij. Daarna volgden akkerbouw en de varkenshouderij. Binnen elke sector stonden pilootboeren mee aan de wieg van het klimaattraject voor hun sector. Alle gegevens van hun bedrijven zorgden ervoor dat een werkbare en gedragen tool op poten gezet kon worden die voor de hele sector bruikbaar is.
Meer artikelen bekijken