Startpagina Vleesvee

Brazilië wil vleescrisis in de kiem smoren

De Braziliaanse regering zet alle zeilen bij om een crisis in de vleessector af te weren, na beschuldigingen dat enkele grote vleesbedrijven jarenlang bedorven vlees hebben verkocht in binnen- en buitenland. President Michel Temer ging zelfs met buitenlandse ambassadeurs een steak eten.

De Braziliaanse president en zijn minister van Landbouw hadden dit weekend een ontmoeting met topdiplomaten uit onder meer de Europese Unie om hen te bezweren dat de lokale slachthuizen degelijk worden gecontroleerd en dat Braziliaans vlees veilig is voor consumptie.

Na de ontmoetingen riep hij iedereen op biefstuk te gaan eten. Hij trok zelf met 19 ambassadeurs naar een steakhouse. Brazilië, de grootste exporteur van vlees ter wereld, heeft te maken met een gigantisch schandaal in de vleessector....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken