Startpagina Varkens

Afrikaanse varkenspest: vijf nieuwe gevallen in provincie Luxemburg

In de provincie Luxemburg zijn opnieuw vijf gevallen van met de Afrikaanse varkenspest besmette everzwijnen aangetroffen. De vaststelling werd gedaan door het netwerk voor het sanitair toezicht van de wilde fauna, aldus de site van de Franstalige krant L'Avenir.

Leestijd : 1 min

Het kabinet van federaal Landbouwminister Denis Ducarme bevestigde de nieuwe gevallen. In totaal zijn in ons land nu al veertien everzwijnen besmet met de Afrikaanse varkenspest.

De vijf nieuwe positieve gevallen werden gevonden in de zone van 63.000 hectare in en rond het Luxemburgse dorpje Etalle. Die zone is enkel nog toegankelijk voor zij die kadavers van everzwijnen moeten opsporen en ophalen.

Ducarme nam woensdag deel aan twee vergaderingen over de varkenspest. Het ging om een interministeriële conferentie en een overleg met Agrofront en vertegenwoordigers van de varkenssector. Daar werden onder meer steunmaatregelen besproken voor varkenskwekers.

Belga

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken