Startpagina Varkens

Vlaamse biggenprijs nog verder onderuit, vleesvarkensprijzen stagneren

Voor week 39 zakte de Vlaamse biggenprijs naar 13,50 euro per big. De vleesvarkensprijzen zakten niet verder weg, maar bleven wel op een uiterst laag niveau.

Leestijd : 1 min

De biggenprijs zakte tegenover vorige week nog eens met 1,5 euro per big. Ten opzichte van voor de vondst van de Afrikaanse varkenspest in ons land is de biggenprijs nu al gezakt met 5 euro per big.

De vleesvarkensprijs bleef zowel voor Danis als Belgian Pork Group gelijk met vorige week, respectievelijk op 0,86 en 0,91 euro/kg. Dat valt op zich misschien al een kleine prestatie te noemen, daar de Vereinigungspreis wel zakte naar 1,40 euro/kg (- 4 cent). In een moeilijke markt was de verwachting, dat de Belgische prijzen nog eens dubbel zo harde klappen zou krijgen, maar dat lijkt niet gebeurd te zijn. Weinig aanleiding tot vreugde evenwel; de vleesvarkensprijs zit nog steeds op een heel erg laag niveau.

Lees ook in Varkens

Tweede oproep vrijwillige stopzetting varkenshouders gelanceerd

Varkens Op 6 november startte de tweede ronde van de uitkoopregeling voor varkenshouders. Varkensboeren met een impactscore van 0,025% kunnen een aanvraag indienen voor de vrijwillige stopzettingsregeling van de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering zette eerder dit jaar het licht op groen voor een eerste oproep, waarvoor ongeveer 900 bedrijven in aanmerking kwamen en waarbij 236 landbouwers een aanvraagdossier indienden.
Meer artikelen bekijken