Startpagina Varkens

Vlaamse biggenprijs nog verder onderuit, vleesvarkensprijzen stagneren

Voor week 39 zakte de Vlaamse biggenprijs naar 13,50 euro per big. De vleesvarkensprijzen zakten niet verder weg, maar bleven wel op een uiterst laag niveau.

Leestijd : 1 min

De biggenprijs zakte tegenover vorige week nog eens met 1,5 euro per big. Ten opzichte van voor de vondst van de Afrikaanse varkenspest in ons land is de biggenprijs nu al gezakt met 5 euro per big.

De vleesvarkensprijs bleef zowel voor Danis als Belgian Pork Group gelijk met vorige week, respectievelijk op 0,86 en 0,91 euro/kg. Dat valt op zich misschien al een kleine prestatie te noemen, daar de Vereinigungspreis wel zakte naar 1,40 euro/kg (- 4 cent). In een moeilijke markt was de verwachting, dat de Belgische prijzen nog eens dubbel zo harde klappen zou krijgen, maar dat lijkt niet gebeurd te zijn. Weinig aanleiding tot vreugde evenwel; de vleesvarkensprijs zit nog steeds op een heel erg laag niveau.

Lees ook in Varkens

“Ik word niet gelukkiger door nog grotere volumes te verkopen”

Varkens Het blokkeren van de distributiecentra en winkels van Delhaize heeft gevolgen voor leveranciers. Ivan De Keyser van Breydel trad naar voren om aandacht te vragen voor kleine leveranciers die niet altijd de financiële buffer hebben die industriële voedingsgroepen wel hebben. Zijn verhaal gaat echter veel verder dan dat. In dit artikel breekt hij als producent van fijne vleeswaren een lans voor lokaal en duurzaam, voor samenwerken in vertrouwen en voor ‘less is more’. En hij vergelijkt zijn markt graag met die van bier.
Meer artikelen bekijken