Startpagina Vleesvee

Ook duurzaamheidsmonitor voor vleesvee

Vandaag treedt de nieuwe Belbeef-standaard in werking. Belbeef, de interprofessionele organisatie die de verschillende schakels uit de rundvleesketen verenigt, gaat voortaan duurzaamheidsinitiatieven op de boerderij registreren. Ook maakt Belbeef verdoofd slachten voortaan verplicht voor al haar gebruikers.

De sector, die reeds lang unaniem achter dit nieuwe lastenboek staat, zet op die manier structurele stappen naar een hogere standaard en verbindt zich naar de consument om concrete garanties naar kwaliteit en dierenwelzijn van het Belgische rundvlees te bieden. De Belbeef-standaard wordt gebruikt voor alle rundvlees van Belgische bodem dat binnen de retail verkocht wordt.

Nathalie De Greve, Head Product Policy & Sustainability bij Comeos. “We geven hiermee een positief signaal dat de sector duidelijke en structurele stappen zet om de consument...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken