Startpagina Bieten

Tiense suikerrafinaderij mag activiteiten in Wanze deels hervatten

De Tiense Suikerraffinaderij mag haar activiteiten op de site in Wanze (Luik) gedeeltelijk hervatten. Dat meldt het Federaal Voedselagentschap. Het FAVV had eind augustus de toelating van de site ingetrokken.

Leestijd : 1 min

Het Voedselagentschap was een onderzoek gestart naar aanleiding van een klacht van een klant van de Tiense Suikerraffinaderij. Die had 'vreemde voorwerpen' gevonden in de suiker van de raffinaderij.

Uit het onderzoek van het FAVV bleek dat er deeltjes van de opslagsilo's kunnen loskomen en in de suiker kunnen terechtkomen. Naast die ‘tekortkomingen aan de opslaginfrastructuur’, zoals het FAVV het noemt, stelde het Voedselagentschap ook tekortkomingen vast in de informatie die door de raffinaderij werd bezorgd.

Die vroeg het bedrijf dan ook om de suikersilo's te renoveren. Dat is intussen gebeurd voor een deel van de infrastructuur. Zes silo's voldoen opnieuw aan de vereisten en kunnen dus opnieuw in gebruik worden genomen, zegt het FAVV. Voor de rest van de silo's is het wachten tot ook daar de renovatie een feit is.

Belga

Lees ook in Bieten

Opgepast voor nachtvorst in de bieten

Bieten Het KMI en verschillende klimaatmodellen kondigen voor de komende dagen minimale grondtemperaturen die 's nachts tot lager dan - 4°C kunnen dalen. Het Bieteninstituut geeft enkele aanbevelingen voor de suikerbietenteelt.
Meer artikelen bekijken