Startpagina Schapen

Graag eigen lamsvlees eerst

De Commissie Pastorale van de vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH) presenteerde een vierde receptenboekje ter ondersteuning van de productie en de consumptie van Vlaams lamsvlees.

Met een macro-economische bril op ziet de schapenhouderij en lamsvleesproductie in Vlaanderen/België er bijzonder interessant uit gezien de zelfvoorzieningsgraad, en dit als enige sector binnen onze ganse veehouderij, bijzonder laag is. Als we 6 lammeren consumeren dan is er slechts één dat we zelf geproduceerd hebben. De zelfvoorzieningsgraad ligt immers lager dan 20 %.

Een economische contradictie

Er lijkt dus...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Hoe maken we de juiste keuzes bij selectie in de schapenhouderij?

Schapen Het is volop zomer. De lammeren groeien en worden stilaan gespeend. Dan rijst de vraag met welke fokdieren we straks het nieuwe dek- en geboorteseizoen ingaan. Hoe ziet onze bedrijfsoriëntatie eruit? Welke fokdoelen stellen we ons? Blijven we bij het(de)zelfde ras(sen), of gaan we andere wegen bewandelen? En het hoeft niet gezegd dat vooral de keuze van de ram(men), die straks de helft van het genetisch materiaal zal(zullen) aanleveren, belangrijk is.
Meer artikelen bekijken