Startpagina Schapen

Graag eigen lamsvlees eerst

De Commissie Pastorale van de vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH) presenteerde een vierde receptenboekje ter ondersteuning van de productie en de consumptie van Vlaams lamsvlees.

Met een macro-economische bril op ziet de schapenhouderij en lamsvleesproductie in Vlaanderen/België er bijzonder interessant uit gezien de zelfvoorzieningsgraad, en dit als enige sector binnen onze ganse veehouderij, bijzonder laag is. Als we 6 lammeren consumeren dan is er slechts één dat we zelf geproduceerd hebben. De zelfvoorzieningsgraad ligt immers lager dan 20 %.

Een economische contradictie

Er lijkt dus...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Nederlands onderzoek naar de financieel-economische draagkracht van de schapensector

Schapen In Nederland werd er recent op vraag van de minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur een onderzoek uitgevoerd door Connecting Agri&Food naar de financieel-economische draagkracht van de schapensector. Deze doorlichting werd gepubliceerd op 14 februari 2025. Gezien onze schapenhouderij veel verwantschap vertoont met de Nederlandse en gezien ook onze markten nogal beïnvloed worden door wat er in Nederland gebeurt, gaan we hier dieper op in.
Meer artikelen bekijken