Startpagina Paarden

90 jaar trekpaarden in Deinze

De stad Deinze heeft een geweldige traditie op het gebied van prijskampen voor trekpaarden. Op zondag 7 oktober ll was er de 90ste achtereenvolgende prijskamp. Ann Muys: “De feestweek werd één week voordien ingezet met een feestzitting met meerdere gastsprekers waaronder erevoorzitter Maurice Dedobbeleer, die uitvoerig de betekenis belichtte van de prijskampen in Deinze.”

Leestijd : 1 min

Ter gelegenheid van dit jubileum was er een schitterende tentoonstelling van 90 jaar trekpaarden in Deinze. Ann Muys: “Deze tentoonstelling was een mooie uitbeelding in het kader van de erkenning van de cultuur rond het Belgisch trekpaard als immaterieel erfgoed.” De tentoonstelling bevatte naast een prachtige collectie beelden heel wat schilderijen, foto’s en archiefdocumenten uit privécollecties. Initiatiefnemer en bezieler was dr. Toon van Couter.

Prijskamp

Op zondag 7 oktober ging de 90ste prijskamp door. Hierbij de foto van de dagkampioene. De andere kampioenen waren bij de jaarlinghengsten Rubben van ’t Langhof met als eig. Eddy Van Langenhove en Mat Weststrate; jaarlingmerries Orfee van de Parelhoeve met als eig. M.E.V. Van Buggenhout. Bij de merries 2 en 3 jaar won Iris van ’t Langhof van eig. Eddy Van Langenhove en Mat Weststrate. Bij de merrieveulens 2017 won Julie van ’t Langhof met als eig. Eddy Van Langenhove. Deze laatste won met Lord van ’t Langhof ook bij de hengstveulens 2017.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken