Startpagina Paarden

90 jaar trekpaarden in Deinze

De stad Deinze heeft een geweldige traditie op het gebied van prijskampen voor trekpaarden. Op zondag 7 oktober ll was er de 90ste achtereenvolgende prijskamp. Ann Muys: “De feestweek werd één week voordien ingezet met een feestzitting met meerdere gastsprekers waaronder erevoorzitter Maurice Dedobbeleer, die uitvoerig de betekenis belichtte van de prijskampen in Deinze.”

Leestijd : 1 min

Ter gelegenheid van dit jubileum was er een schitterende tentoonstelling van 90 jaar trekpaarden in Deinze. Ann Muys: “Deze tentoonstelling was een mooie uitbeelding in het kader van de erkenning van de cultuur rond het Belgisch trekpaard als immaterieel erfgoed.” De tentoonstelling bevatte naast een prachtige collectie beelden heel wat schilderijen, foto’s en archiefdocumenten uit privécollecties. Initiatiefnemer en bezieler was dr. Toon van Couter.

Prijskamp

Op zondag 7 oktober ging de 90ste prijskamp door. Hierbij de foto van de dagkampioene. De andere kampioenen waren bij de jaarlinghengsten Rubben van ’t Langhof met als eig. Eddy Van Langenhove en Mat Weststrate; jaarlingmerries Orfee van de Parelhoeve met als eig. M.E.V. Van Buggenhout. Bij de merries 2 en 3 jaar won Iris van ’t Langhof van eig. Eddy Van Langenhove en Mat Weststrate. Bij de merrieveulens 2017 won Julie van ’t Langhof met als eig. Eddy Van Langenhove. Deze laatste won met Lord van ’t Langhof ook bij de hengstveulens 2017.

B.L.

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken