Aardappelrooiers en -poters: plantcombinatie en vierrijige rooier gewenst
In dit artikel proberen we een overzicht te krijgen van het materiaal dat door de Belgische aardappelsector gebruikt wordt voor het planten en rooien van aardappels.
Aardappeltelers willen graag een werktuigcombinatie die alle werkzaamheden doet van diepwoelen tot drempelvorming. Voor getrokken machines is er steeds meer interesse. - TDFabrikanten voelen duidelijk de vraag naar vierrijige rooiers. - TDDe rooier kan men nog niet laten vliegen, maar er is wel aandacht voor de bodemdruk. - TDEen kleine voorraadrooier is een kostenefficiënte oplossing om de oogstcapaciteit fors te verhogen, zonder dat de kostprijs evenredig mee stijgt. - KUBij de getrokken rooiers is duidelijk de trend gezet naar verstekrooiers, waarbij de tractor op brede banden blijft staan. - TD
Echt gemakkelijk is het niet om hier een zicht op te krijgen. Immers nergens is officieel cijfermateriaal verzameld, laat staan gegevens van verkochte machines. We trachten de markt in beeld te krijgen door gesprekken die we gevoerd hebben met fabrikanten en verkopers van materiaal.
...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
AardappelenBelgapom meldt op 18 april een prijs van 125 euro/ton (zonder btw) voor het ras Fontane. Dat is een daling met 35 euro/ton (zonder btw) tegenover de vorige notering van 2 weken geleden. Voor Challenger is er deze week geen notering wegens een gebrek aan transacties.