Startpagina Varkens

Slachthuis Tielt - FEBEV onderzoekt bijkomende maatregelen in kader van dierenwelzijn

De Federatie voor het Belgische Vlees (FEBEV) bekijkt wat het op korte termijn kan doen om het dierenwelzijn in slachthuizen aan te scherpen. Daartoe zet de sectorfederatie een resem gesprekken op de agenda. Dat meldt de koepelorganisatie op vrijdag.

Leestijd : 1 min

"Het is betreurenswaardig dat de handelingen die in Tielt vastgesteld werden ondanks de bestaande regelgeving konden plaatsvinden", klinkt het in een persbericht. FEBEV benadrukt dat het reeds veel geïnvesteerd heeft in dierenwelzijn, maar dat verdere acties zich opdringen. "Om duidelijk afgebakende maatregelen uit te werken, heeft FEBEV daarom volgende week verschillende gesprekken gepland. We zitten samen met het kabinet van Vlaams minister van dierenwelzijn Ben Weyts, met het kabinet van federaal minister van Landbouw Willy Borsus en met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen."

De federatie laat nog weten dat het op eigen initiatief een strategisch actieplan zal uitwerken om de controle op dierenwelzijn binnen de slachthuizen verder aan te scherpen. Ze bekijkt ook of het gebruik van camera's als controlesysteem verder uitgebouwd kan worden.

Lees ook in Varkens

Meer artikelen bekijken