Startpagina Vleesvee

Drie vennoten, Blonde d’Aquitaine en groene energie

Met een open blik op de wereld en voorloper op gebied van nieuwe schone technologieën, brengt de GAEC de Laschamp vier activititeiten in nauwe interactie met elkaar: rundveehouderij, teelten, biomethanisatie en zonne-energie. We brachten een bezoek in het kader van de Sommet de l’Elevage in Clermont-Ferrand.

Gelegen op een hoogte van 600 meter in Saint-Maigner in de Auvergne - in het hart van Frankrijk - baat de GAEC de Laschamp, (Groupement agricole d’exploitation en commun of landbouwvereniging voor gemeenschappelijke uitbating), een totale oppervlakte uit van 240 hectaren, waarvan 130 ha weiden, 30 ha korrel- en silomaïs, 60 ha tarwe en triticale en 20 ha koolzaad. Het zijn allemaal teelten die voor het overgrote deel bestemd zijn voor de voeding van het vee dat op het bedrijf wordt geboren, opgefokt en afgemest.

Wie zegt gemeenschappelijke uitbating...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken