Startpagina Paarden

Stal ’t Fordenhuys uit Arendonk

De naam Vissers is bekend in de fjordenwerld door het succesverhaal van Mogly, een dekhengst die verkocht werd naar Canada. Maar de dekhengsten Anton, Heia Gutt, Ansgar Skellerod, Timor hebben ook hun pluimen verdiend in de fjordenwereld.

Leestijd : 1 min

Dit jaar werd de hengst Ruben van de Landweg goedgekeurd met de meeste punten, nl. 41. Hij behaalde een extra vermelding van het Belgisch stamboek en werd verkozen tot beste fokproduct namens Fjord Horse Internationale. Voor Dries Vissers primeert echter het gebruik. Hank, tweemaal na elkaar regerend ruinenkampioen van Wiekevorst met 41 punten, heeft al wat marathonervaring. Nu rijdt Dries in een tweespan met Hank en Ruben en wonnen zij reeds hun eerste marathon in Gilze (nl).

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken