Startpagina Varkens

Inkijk in het modernste slachthuis van België

Wat gebeurt er nadat de vrachtwagen uw vleesvarkens meeneemt? Animal Rights brengt de slechtste praktijken naar voor. De beste zouden te vinden moeten zijn in het hypermoderne varkensslachthuis Sus Campiniae in Oevel, dat zijn vergunning om andere redenen bedreigd ziet. Naast en zelfs tussen de karkassen nam een delegatie van de Belgische Vereniging van Landbouwjournalisten poolshoogte.

Bijna twee jaar geleden, in februari 2017, startte het nieuwste slachthuis van het land zijn activiteiten op. Nu dreigt minister Schauvliege geen vergunning meer te verlenen omdat geur en vrachtwagenverkeer een sereen kerkhofbezoek in de weg staan. Intussen trekken dierenrechtenactivisten opnieuw de aandacht naar dierenwelzijn op de slachtvloer. Hoe gaat het eraan toe in dit moderne slachthuis? En vooral, kan het dierenwelzijn, kwaliteit en rendabiliteit verzoenen?

Transport:...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken