Startpagina Aardappelen

Belgapom-noteringen trekken op

Belgapom deed op 28 december volgende prijsnotering voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-prijs voor Bintje stijgt naar 25,00 euro/100 kg (btw excl.) of 26,5 euro/100 kg btw incl. De marktstemming is vast, wat betekent dat het aanbod kleiner is dan de vraag.

Voor Challenger en Fontane stijgt de Belgapom-notering ook, tot 30,0 euro/100 kg (btw excl.) of 31,80 euro/100 kg btw incl. Er heerst voor beide rassen een marktstemming die prijshoudend is, m.a.w. het aanbod is dus kleiner dan of gelijk aan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Belgapom

Lees ook in Aardappelen

Bonafide biostimulanten werken indirect

Aardappelen Biostimulanten komen misschien onder invloed van het veranderende klimaat of onder invloed van de technologische ontwikkeling, steeds meer in de aandacht te staan. Wij aanhoorden professor Geert Haesaert, verbonden aan de Universiteit Gent – Faculteit bio-ingenieurswetenschappen, tijdens een seminarie waarin hij toelichting gaf over biostimulanten.
Meer artikelen bekijken