Startpagina Akkerbouw

Vlaamse overheid maakt geld vrij voor samenwerking landbouwers en onderzoek

Vlaams landbouwminister Joke Schauvliege maakt een budget vrij van bijna €240.000 voor de werking van acht operationele groepen waarbinnen landbouwers en onderzoekers samenwerken. De thema’s die aan bod komen in de operationele groepen, zijn de varkenshouderij, pocketvergisting, bemesting, geïntegreerde gewasbescherming en precisielandbouw.

Met de oprichting van deze groepen wil de minister innovatie stimuleren door een nauwe samenwerking tussen onderzoekers en land- en tuinbouwers. Daarnaast heeft de betrokkenheid van land- en tuinbouwers in de operationele groepen als voordeel dat onderzoeksvragen meer op basis van de praktijk bepaald worden, dat er meer interactie is tussen land- en tuinbouwers onderling en dat onderzoekers leren hoe hun resultaten in de praktijk gebruikt worden. De operationele groepen voeren projecten uit, gericht op het testen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken