Startpagina Aardappelen

Geen verandering in Belgapom-notering

Belgapom deed op 4 januari volgende prijsnotering voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-prijs voor Bintje blijft deze week 25,00 euro/100 kg (btw excl.) of 26,5 euro/100 kg btw incl. De marktstemming is vast, wat betekent dat het aanbod kleiner is dan de vraag.

Ook voor Challenger en Fontane blijft de Belgapom-notering dezelfde, met 30,0 euro/100 kg (btw excl.) of 31,80 euro/100 kg btw incl. Er heerst voor beide rassen een marktstemming die prijshoudend is, m.a.w. het aanbod is dus kleiner dan of gelijk aan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meerdere factoren bepalen de bemestingskeuze in aardappelen

Aardappelen Tijdens een recente studiedag van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij aanhoorden we Jan Bries van de Bodemkundige Dienst van België (BDB). Hij gaf toelichting over de bemesting in aardappelen. “Er moeten keuzes gemaakt worden in functie van heel wat factoren”, klonk het bij hem.
Meer artikelen bekijken