Startpagina Aardappelen

Geen verandering in Belgapom-notering

Belgapom deed op 18 januari volgende prijsnotering voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-prijs voor Bintje blijft hangen op 27,50 euro/100 kg (btw excl.) of 29,15 euro/100 kg btw incl. Voor een afwijkende kwaliteit wordt een andere prijs betaald. De marktstemming is prijshoudend, wat betekent dat het aanbod kleiner is dan of gelijk is aan de vraag.

Voor Challenger en Fontane bedraagt de Belgapom-notering nog altijd met 30,0 euro/100 kg (btw excl.) of 31,80 euro/100 kg btw incl. Er heerst voor beide rassen een marktstemming die vast is, m.a.w. het aanbod is dus kleiner dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken