Startpagina Vleesvee

Polen exporteert 2,7 ton vlees van zieke koeien

In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees van onder meer kreupele dieren en koeien met abcessen hebben uitgevoerd naar tien Europese landen. Volgens het FAVV kwam er geen vlees op de Belgische markt terecht.

De zaak kwam aan het licht doordat een journalist van de Poolse commerciële zender TVN24 drie weken undercover ging in het slachthuis in Kalinowo, in het noordoosten van het land. Hij filmde er onder meer beelden van duidelijk zieke dieren die het slachthuis werden binnengebracht en van karkassen die niet geschikt waren voor consumptie.

Het vlees zou in Polen zelf zijn verspreid: 7 ton kwam terecht in 20 verkooppunten in het land. Een overige 2,7 ton was bestemd voor de Europese markt en werd uitgevoerd naar tien landen. Volgens de Poolse bevoegde...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken