Startpagina Varkens

Huiszoekingen en arrestaties in verband met Afrikaanse varkenspest

In de Gaumestreek zijn woensdag diverse huiszoekingen geweest en vier mensen opgepakt in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de ontdekking van de Afrikaanse varkenspest. Dat meldt het parket van Luxemburg woensdagavond.

Leestijd : 1 min

De Waalse openbare dienst Service public de Wallonie (SPW) werd woensdagochtend op de hoogte gebracht van het feit dat één van zijn boswachters opgepakt is en ondervraagd werd in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de ontdekking van de varkenspest in de Gaumestreek in september. Eén persoon zou ook aangehouden zijn. Dat maakt de SPW woensdagavond zelf bekend. Het zou gaan om een werknemer van het Waalse Département de la Nature et des Forêts (DNF). De ondervragingen zijn woensdagavond nog aan de gang.

BELGA

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken