Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering: prijzen geruime tijd dezelfde

Belgapom deed op 8 februari volgende prijsnotering voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

De Belgapom-prijs voor Bintje is nog steeds 27,50 euro/100 kg (btw excl.) of 29,15 euro/100 kg btw incl. De marktstemming is prijshoudend, wat betekent dat het aanbod kleiner dan of gelijk is aan de vraag.

Voor Challenger en Fontane blijft de Belgapom-notering bedraagt al enkele weken 30,0 euro/100 kg (btw excl.) of 31,80 euro/100 kg btw incl. Er heerst voor beide rassen een marktstemming die vast is, m.a.w. het aanbod is dus kleiner dan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs stijgt opnieuw

Aardappelen Na een stijging vorige week, stijgt de Belgapom prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger deze week opnieuw. Ditmaal van 450 naar 500 euro per ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken