Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering houdt opnieuw stand

Belgapom deed op 15 februari volgende prijsnotering voor Bintje, Challenger en Fontane.

Leestijd : 1 min

Op vrijdag 15 februari liet Belgapom opnieuw dezelfde prijs - €27,50 / 100 kg (zonder btw) of €29,150 / 100 kg (met btw) - optekenen. De organisatie noemt de marktstemming prijshoudend, waarmee ze bedoelt dat het aanbod kleiner dan of gelijk is aan de vraag.

Voor Challenger en Fontane bleef de Belgapom-notering sinds begin dit jaar constant. Ook deze week bedraagt ze €30,00 / 100 kg (zonder btw) of €31,80 / 100 kg (met btw). Belgapom spreekt van een prijshoudende marktstemming (aanbod kleiner dan of gelijk aan vraag).

De Belgapomprijs voor Bintje, Challenger en Fontane is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor Bintje, Challenger en Fontane voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met vier vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en vier vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meer artikelen bekijken