Startpagina Akkerbouw

Opinie: over een leeg landbouwrampenfonds...

Geachte burger... Het landbouwrampenfonds is leeg. Vandaag (26 februari) debatteert uw parlement over de privatisering van de terugbetaling van natuurrampen voor landbouwers (m/v). Ze doet dat simpelweg omdat het landbouwrampenfonds na de droogteschade van vorig jaar leeg is. U leest het goed, in tijden van potentiële klimaatchaos zal de private sector morgen uw boeren ondersteunen in de zware taak om te overleven en financieel gezond te blijven.

In de wandelgangen hoorden we reeds dat de private sector zelf niet staat te springen om boeren in de 21ste Eeuw te beschermen tegen klimatologische problemen. Misschien is dat een teken aan de wand dat het voor de landbouwsector zelf enorm belangrijk is dat onze overheid werk maakt van een sluitend klimaatvriendelijk beleid.

Maar er is meer. Het landbouwrampenfonds heeft talloze boeren (m/v) geholpen. Elke ramp – van stormschade tot modderstromen, van droogte tot vorst – heeft haar reserves uitgeput en niemand heeft daar verandering in gebracht....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken