Startpagina Paarden

Mc Lain Ward wint wereldbeker

McLain Ward won in Omaha in de Amerikaanse staat Nebraska met de SBS-merrie HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve) de wereldbeker. De Amerikaan kreeg als thuisrijder enorm applaus van het publiek en pakte met overwicht de zege, voor de Zwitser Romain Duguet met de Selle Français Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago) en de Zweed Henrik von Eckermann met de Westfaalse Mary Lou (v. Montendro). Opvallend: alle podiumruiters leverden hun topprestatie met een merrie. Onze landgenoot Gregory Wathelet eindigde met de BWP-ruin Forlap (v. Querlybet) op de zevende plaats.

Leestijd : 2 min

Geen enkele fout

Triomfator McLain Ward werd met de BWP-merrie Sapphire (v.Darco) ooit tweede in de wereldbeker maar de eindzege had hij nog nooit weten te bemachtigen. Ditmaal toonde hij zich echter soeverein. Hij won de eerste dag, de tweede dag en op de slotdag! De combinatie Ward-Azur maakte geen enkele fout in deze WB finale. “De merrie is gewoon briljant”, stamelde winnaar Ward vol emotie direct na zijn zege.

In finale gefaald

Gregory Wathelet en Forlap stonden voor de finale op een tweede plaats. In de eerste finaleronde liep het mis door rijfout op de insprong van de dubbel, Forlap tikte een balk tegen de grond. Door een fout in de driesprong van de tweede ronde was het uitzicht op een podiumplaats geheel verdwenen.

Hoopvolle sport

De Wereldbekerfinale bracht hoopvolle sport. In deze zware wedstrijd toonden jonge paarden hun klasse tot genoegen van hun berijders. De Holsteiner Zeremonie (v. Cero II) van Laura Kraut, de Hannoveraan Catypsp (Catoki) van Eric Navet en de Oldenburger Qinghai (Quidam de Revel x Cordalme) van Guido Klatte bleven sterk presteren. De 21-jarige Klatte werd de revelatie van de wedstrijd en eindigde op een fantastische zesde plek.

Op de slotdag reden zeven combinaties tweemaal nul. Daaronder Maikel van der Vleuten met de KWPN-hengst Verdi (v. Quidam de Revel) en Lorenzo de Luca met de BWP-er Ensor de Litrange LXII (v Nanab de Rêve).

Philippaerts wint Grote Prijs

Nicola Philippaerts besloot eerder op de dag niet meer van start te gaan in het afsluitende deel van de Wereldbekerfinale maar revancheerde zich sportief door met door met H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) de Grote Prijs op zijn naam te schrijven na een foutloze barrage in 38,65 seconden. De Limburger was in die rubriek ruim een seconde sneller dan Italiaan Lorenzo de met Limestone Grey (v. Try-Time) tweede werd.

Etienne Van Muylem

Lees ook in Paarden

Paardenpunt Vlaanderen op de bres voor paardenhouder

Paarden Deze keer hebben we het in onze reeks ‘Paard aan huis’ over de actualiteit. Tussen het alomtegenwoordige en ondertussen als een werkwoord beschouwd ‘verpaarden’ van Vlaanderen en de beleidsperiode 2024-2029 die eraan komt, zitten er ook doodgewone mensen met paarden. Dankzij PaardenPunt Vlaanderen wordt hun stem eveneens gehoord.
Meer artikelen bekijken