Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe getrokken schudder met compact ontwerp

Vicon introduceert voor het komende seizoen de nieuwe Fanex 1124C. Het is een getrokken schudder met een werkbreedte van 11,2 m.

Leestijd : 2 min

De Fanex 1124C is de opvolger van de Fanex 1103C. Hij zet de nieuwe generatie Vicon schudders voort.

11, 2 m werkbreedte

Tien rotoren met een totale werkbreedte van 11,2 m zorgen voor een perfecte bodemvolging. Dankzij de nieuwe manier van opklappen, beschikt de Fanex 1124C over een uiterst compact ontwerp in vergelijking met het oudere model.

Eenvoudig en efficiënt

De machine is standaard uitgevoerd met twee dubbelwerkende ventielen, voor het in- en uitklappen en voor het hydraulisch instellen van het kantschudden. Optioneel kan de schudder worden voorzien van een hydraulische kopakkerpositie. Om met slechts twee dubbelwerkende ventielen te kunnen blijven werken, wordt bij deze optie een elektrisch hydraulische voorkeuze toegevoegd. Daarnaast kan ook optioneel een tandemsteunwiel worden toegevoegd aan de configuratie. Het tandemwiel zorgt voor een goede en stabiele bodemvolging en eenvoudige afstelling van de werkdiepte.

Het is niet meer nodig om tijdens het seizoen de schudder te smeren. De rotoren, de complete aandrijflijn en de lagers zijn namelijk geheel onderhoudsvrij. Dit betekent geen onnodige stilstand en dus een hogere efficiëntie tijdens het seizoen.

Compacte constructie

De Fanex 1124C is kort en compact gebouwd. Daardoor is deze 11,2 m brede schudder zowel uiterst compact tijdens transport als op de kopakker in werkpositie. De transporthooge bedraagt 3,94 m, de transportbreedte 2,95 m. Dankzij het getrokken principe vraagt de Vicon Fanex 1124C slechts een relatief lichte trekker. Het brede transportframe in combinatie met de brede transportbanden zorgt voor een grote stabiliteit tijdens transport.

De Fanex 1124C is kort en compact gebouwd. Daardoor is deze 11,2 m brede schudder zowel uiterst compact tijdens transport als op de kopakker in werkpositie. De transporthooge bedraagt 3,94 m, de transportbreedte 2,95 m.
De Fanex 1124C is kort en compact gebouwd. Daardoor is deze 11,2 m brede schudder zowel uiterst compact tijdens transport als op de kopakker in werkpositie. De transporthooge bedraagt 3,94 m, de transportbreedte 2,95 m. - Vicon

Naast de Fanex 1124C biedt Vicon ook een 11,2 m brede gedragen uitvoering aan, de Fanex 1124. Beide modellen zijn het komende grasseizoen leverbaar en verkrijgbaar bij de Vicon dealers.

Vicon

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken