Startpagina Paarden

Bijgevoegde hengstenkeuring Merchtem

Zaterdag 16 maart organiseerde de Koninklijke Maatschappij voor Trekpaarden een bijgevoegde en bijzondere hengstenkeuring in Merchtem. Ondanks het minder goede weer was de opkomst van de liefhebbers groot. Van de 9 ingeschreven paarden boden er zich 8 aan. Vier bij de bijzondere bijgevoegde keuring en vijf bij de beide reeksen. Eén werd niet toegelaten voor de openbare dekdienst.

Leestijd : 1 min

Tijdens de bijgevoegde en bijzondere hengstenkeuring in Merchtem werden zes hengsten goedgekeurd. Vooreerst zijn er de drie hengsten die afwezig waren op de centrale keuring in Ghlin: 3-jarige bruine Souvenir van Strijtem van Vlaams-Brabant (v. Mathador) van Marcel Van Hoydonck en Stal De Broewinning uit Heusden-Zolder; 6-jarige bruine Eduard van de Klaverhoeve (v. Robert van ‘t Clerckxhof) van Jens Teerlinck en Geert De Clercq uit Kaprijke en 7-jarige blauwschimmel Matt van 't Langhof (v. Tinus van Aardenhof) van Geert Sorgeloos uit Gooik.

Eduard van de Klaverhoeve, eig.Geert Sorgeloos – Roosdaal
Eduard van de Klaverhoeve, eig.Geert Sorgeloos – Roosdaal - Alfons Maes

Matt van ‘t Langhof, eig. Geert Sorgeloos – Roosdaal.
Matt van ‘t Langhof, eig. Geert Sorgeloos – Roosdaal. - Alfons Maes

De 6-jarige vos Bourvil van 't Neerhof (v. Dorus van de Molenhoeve) van Louis Philippe Borremans werd in Ghlin uitgesteld en kreeg nu goedkeuring. Dan waren er de 5-jarige bruine Roel van Luchteren (Mathador) van Hokselaarhof in Koersel-Beringen, in Nederland goedgekeurd en nu terug in België.

Bourvil van ‘t Neerhof, eig.Louis Philippe – Horrues.
Bourvil van ‘t Neerhof, eig.Louis Philippe – Horrues. - Alfons Maes

Roel van Luchteren, eig. a.j.g. hokselaarhof – Koersel.
Roel van Luchteren, eig. a.j.g. hokselaarhof – Koersel. - Alfons Maes

Tenslotte was er ook de goedkeuring van de 9-jarige bruinschimmel Vino van de Paardenhoeve (v. Iwan van Aardenhof) van Jens Teerlinck en Geert De Clercq uit Kaprijke. Hij werd na zijn eerste keuring geëxporteerd naar Frankrijk, maar is nu ook terug.

Vino van de Paardehoeve, eig. Jens Teerlinck & Geert Declerck – Sint Laureins.
Vino van de Paardehoeve, eig. Jens Teerlinck & Geert Declerck – Sint Laureins. - Alfons Maes

Foto’s Alfons Maes

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken