Startpagina Voor ons gezin

Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes en rijst

In dit exotisch aandoend hoofdgerecht schittert één van de meest Vlaamse kwaliteitsproducten - witloof - in een hoofdrol. Je bereidt deze originele wok in een handomdraai. Op een half uurtje maak je vier eters blij.

Leestijd : 1 min

Ingrediënten

300 g witloof

1 rode en 1 groene paprika

2 lente-uitjes

500 g kippenfilet

240 g rijst

200 g ananas

2 el suiker

100 ml ketchup

3 el chilisaus

4 el witte wijnazijn

boter of olie, om te bakken

gebakken uitjes

peper en zout

Recept

Snijd het witloof, de ananas en de rode en groene paprika in repen. Snipper de lente-uitjes met het groen in fijne ringetjes. Kook de rijst gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.

Snijd de kippenfilet in repen en bak ze krokant in een wokpan. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan op hoog vuur de groenten in wat boter of olie: eerst de paprika’s en na 3 minuten het witloof en de ananas. Strooi er de suiker over. Roerbak verder en voeg daarna ketchup, chilisaus en witte wijnazijn toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

Voeg de gebakken kippenreepjes toe en serveer met de rijst. Strooi er gebakken uitjes over. Meer lekkers vindt u op www.lekkervanbijons.be.

Lekker van bij ons verticaal

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken