Startpagina Bedrijfsnieuws

Grotere stalmeststrooier bij Fliegl

Fliegl breidt het komende seizoen zijn reeds ruime gamma enkel-assige stalmeststrooiers uit met een nieuw topmodel, de ADS 160 .

Leestijd : 1 min

Fliegl beschikt reeds over de stalmeststrooiers ADS 60, 80, 100 en 120 met een inhoud van 6 tot 14 m³. Op vraag uit de praktijk komt er nu dus een grotere broer bij, de ADS 160 met een inhoud van 18 m³ en een laadvermogen van 16 ton.

De wagen wordt natuurlijk aangepast aan dit gewicht door een zware BPW 150 as en een zwaardere dissel met 4 ton draagvermogen te monteren.

Het spreiden van de mest gebeurt door twee rechtopstaande walsen waaronder een schotel met wegklapbare strooischoepen is gemonteerd. Voor het uitstrooien van korte producten zoals compost of kippenmest kan optioneel een extra achterdeur worden gebruikt. Dan frezen de walsen het materiaal los en strooien de schotels het product probleemloos uit.

Fliegl gebruikt het onderhoudsvrije afschuifsysteem voor het naar achter brengen van de mest in plaats van de traditionele kettingbodem. Dit zorgt voor minder onderhoudskosten.

Dankzij de afneembare mestspreider kan men een klassieke achterdeur aanbouwen. Daardoor creëert men een graandicht transportvoertuig.

De firma Ludo Pauwels is invoerder voor Fliegl.

Fliegl

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken