Startpagina Economie

Zes meest door brexit getroffen EU-landen zetten extra in op samenwerking

De vijf EU-leiders die premier Charles Michel woensdag heeft uitgenodigd op een coördinatievergadering over de brexit, gaan nog intensiever samenwerken rond de uitwisseling van informatie. Dat zegt een woordvoerder van de premier na afloop van de vergadering.

Leestijd : 1 min

Premier Charles Michel nodigde zijn Europese collega’s uit Nederland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Ierland woensdagmiddag uit voor een ‘coördinatievergadering’ over de gevolgen van de brexit, vlak voor de extra Europese top van woensdagavond. Het gaat om zes van de Europese lidstaten die het zwaarst door de brexit getroffen kunnen worden, onder meer omdat ze rond de Noordzee liggen.

De premiers en de Franse president hadden het tijdens de vergadering onder meer over de douanediensten, geneesmiddelen, grenscontroles en de landbouw- en voedingssector. Ze zijn overeengekomen om nog meer in te zetten op informatie-uitwisseling, zegt een woordvoerder van de premier achteraf. “Deze landen worden nu eenmaal met dezelfde problemen geconfronteerd.”

Belga

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken