Startpagina Paarden

Stal van de Kloosterdreef

Vijfentwintig jaar geleden kochten de gebroeders André en Roland Vanheule uit Maldegem (André) en Doornzele (Roland) bij Eddy Van Langenhove hun eerste trekpaard: Laura van ’t Langhof. De liefde voor de trekpaarden hebben ze van thuis uit meegekregen. Vader werkte met de paarden en hield er aan om jonge paarden in te spannen en op te leren.

Leestijd : 2 min

“Dat was voor vader een echte hobby”, aldus André, de oudste van de twee. Samen met vader trokken de gebroeders regelmatig naar prijskampen en zo is van het een, het ander gekomen. Hun tweede paard kochten ze eveneens bij Eddy Van Langenhove, nl. de Hollandse merrie Barones van ’t Nissenhof, gefokt bij Jacques Peeters uit Weert (Nl). Barones was de halfzuster van de kampioenhengst Jim van ’t Nissenhof en meteen een schot in de roos. Zij is trouwens de stammoeder geworden van ‘Stal van de kloosterdreef’.

“Wij houden onze paarden uit liefde voor het trekpaard en ook om het trekpaard in ere te houden,” aldus André. “En wij houden ze om te fokken en deel te nemen aan prijskampen,” gaat Roland verder. Hun mooiste resultaat tot nog toe was de eerste prijs op de nationale en deelname aan het kampioenschap met Laura van ’t Langhof.

Acht merries

Momenteel telt hun stal 8 merries van eigen kweek. Dat zijn de echte fokkers. Tijdens de voorbije jaren werden vooral hengstveulens geboren maar de laatste jaren is het omgeslagen. Dit zijn hun 8 merries: 12-jarige bruinschimmel Gella van de Kloosterdreef (Buffalo van ’t Camillenhof + Brilliante van de Kloosterdreef), drachtig van Rivaal van de Boterhoeve; 6-jarige bruinschimmel Mona van de Kloosterdreef (Peron van Dedem + Gella van de Kloosterdreef), drachtig van Milo van Luchteren; 3-jarige blauwschimmel Paulien van de Kloos terdreef (Jazz van Luchteren + Princes van de Kloosterdreef); 2-jarige bruinschimmel Queen van de Kloosterdreef (Rivaal van de Boterhoeve + Gella van de Kloosterdreef); 2-jarige vosschimmel Quincy van de Kloosterdreef (Jazz van Luchteren + Mona van de Kloosterdreef); 2-jarige bruinschimmel Quinta van de Kloosterdreef (Rivaal van de Boterhoeve + Kailly van ’t Zwaluwnest); 1-jarige blauwschimmel Rani van de Kloosterdreef (Vino van Luchteren + Princes van de Kloosterdreef); 1-jarige bruinschimmel Rina van de Kloosterdreef (Rivaal van de Boterhoeve + Gella van de Kloosterdreef).

“Fokken met de paarden en meedoen op prijskampen zouden we niet willen missen”, besluiten Roland en André.

B.L.

Lees ook in Paarden

Internationale veulenprijskamp

Paarden Een week na de bijgevoegde hengstenkeuring van het Belgisch trekpaard, waren de trekpaardvrienden alweer te gast in Manège Heidebos in Oosteeklo, maar deze keer voor de veulenprijskamp.
Meer artikelen bekijken